Komkommerrolletjes met ham

Komkommerrolletjes met ham

Smulweb imageSmulweb

Verras je gasten met deze heerlijke komkommerrolletjes met ham! Geserveerd met honing-tijmsaus, rauwe ham en garnering van komkommer en tomaat. Zet de rolletjes vast met een houten prikker en serveer als smaakvolle amuse of lichte snack.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 100 ml Honing Tijmsaus

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Komkommerrolletjes met ham op tafel.

  1. Snijd zes mooie plakken van de tomaat voor de garnering. Snijd 6 plakjes van de komkommer voor de garnering (3 aan elk uiteinde).
  2. Schaaf met een kaasschaaf in de lengte 6 dunne plakken met een groen randje van de komkommer. De eerste en de laatste plakken die hoofdzakelijk uit groen bestaan, worden niet gebruikt. Keer de komkommer halverwege om, zodat de plakken stevig blijven. Leg de komkommerplakken naast elkaar op het werkblad.
  3. Snijd de gekookte ham in repen die net zo breed zijn als de komkommer en beleg de plakken komkommer met gekookte ham.
  4. Bestrijk de ham dun met honing-tijmsaus en beleg met de rauwe ham die op de gewenste breedte wordt dubbel gevouwen.
  5. Rol de plakken komkommer op en zet ze met een houten prikker vast.
  6. Garneer de bordjes met een klein beetje honing-tijmsaus, een schijfje komkommer en een schijfje tomaat.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees