Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Creme van witlof met gebakken sint jacobs mosselen op tafel.
- Snijd de schone Sint Jacobs mosselen in gelijke, niet te kleine stukken en prik deze vervolgens aan een houten spiesje.
- Maak een gebonden soep van de witlof, sjalot, gevogelte bouillon en room. Houd wel 3 mooie blaadjes witlof per persoon achter voor de garnering.
- Als deze op de juiste dikte is ingekookt (ongeveer tot 1 liter) moet de soep worden glad gedraaid in een blender.
- Maak een dip van de mayonaise, truffel (of salsa) en truffel jus voor in het glaasje. Draai dunne plakken brioche brood door een pastamachine, snij in gelijke banen en bak tussen twee platen in een oven van 170 graden Celsius krokant bruin.
- Op het moment van serveren de spiesjes met Sint Jacobs mossel bestrooien met zout en kort, om en om aanbakken met olie in een anti-aanbak pan.
- De soep mooi schuimend opdraaien met een staafmixer en in de kop serveren, eventueel bestrooien met gehakte truffel. In het glaasje de rauwe witlof en brioche steken.