Zuurkool aardappelkoekjes

Zuurkool aardappelkoekjes

Smulweb imageSmulweb

Wauw! Zuurkool aardappelkoekjes met dille, zalm en crème fraîche. De ultieme combinatie van zoet en zuur. Laat je verrassen door de krokante textuur van deze heerlijke koekjes.

25 min bereiden

voorgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Zuurkool aardappelkoekjes op tafel.

  1. Spoel de zuurkool af met water om het ergste zuur te verwijderen. Laat de zuurkool goed uitlekken en hak hem grof. Hak de dille fijn en houd wat achter voor garnering.
  2. Klop het ei los met 1 eetlepel crème fraîche en roer de gehakte dille erdoor.
  3. Schil de aardappelen en rasp ze grof. Druk in een theedoek het overtollige vocht uit de aardappelen. Direct verwerken anders wordt de aardappelrasp bruin.
  4. Meng de zuurkool met de aardappelrasp en roer het roommengsel erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Vorm van het zuurkoolmengsel ca. 6 platte koekjes.
  5. Verhit de boter in een koekenpan en bak de koekjes aan beide kanten op een matig vuur in ca. 8 minuten gaar en krokant.
  6. Verdeel de zalm over de koekjes en garneer met de rest van de crème fraîche en de dille.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bakken Zuurkool