Pittige rundvleescurry

Pittige rundvleescurry

Smulweb imageSmulweb

Heb je de schittering van dit pittige rundvleescurry-recept gezien? Houd je van lekker pittige curry's? Probeer dan deze currysensatie! Op het vuur stoven is het geheim van dit smaakvolle gerecht. Perfect met rijst en naan.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pittige rundvleescurry op tafel.

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en snijd het in stukken. Pel de knoflook en hak het in stukjes. Spoel de limoen schoon en rasp de schil, bewaar de rasp. Pers de limoen uit en vang het vocht op.
  2. Verhit olie in een braadpan en bak het vlees in circa 5 minuten op hoog vuur rondom bruin. Eventueel vocht afgieten.
  3. Voeg 2 eetlepels currypasta toe aan het vlees en roer de limoenrasp goed door het vlees.
  4. Voeg de helft van het blikje kokosmelk toe en roer alles goed door voor 2 minuten.
  5. Voeg knoflook, limoensap, (eventueel vissaus), basterdsuiker en de rest van de kokosmelk toe aan het vleesmengsel.
  6. Laat het vleesmengsel op laag vuur afgedekt 3 uur stoven. Indien nodig voeg water of nog wat kokosmelk toe als het te droog wordt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen