Rauwe witlofstamppot

Rauwe witlofstamppot

Smulweb imageSmulweb

Een stamppot van rauwe witlof met spekjes en mosterd. Kaas maakt de stamppot af. En nootmuskaat strooien we er als laatste overheen ter garnering.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Rauwe witlofstamppot op tafel.

  1. Snijd de aardappelen in blokjes en kook ze in ca. 20 minuten gaar.
  2. Snijd de witlof in fijne reepjes en haal het bittere harde binnenste eruit.
  3. Stamp de aardappelen samen met de (room)boter tot puree.
  4. Voeg mosterd, spekjes en kaas toe aan de puree en meng alles goed door elkaar.
  5. Voeg als laatste de witlofreepjes toe en meng deze ook goed door de puree.
  6. Strooi ter garnering nog wat nootmuskaat over de stamppot.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Witlofstamppot