Biefreepjes met garnalen in vogelnestjes

Biefreepjes met garnalen in vogelnestjes

Smulweb imageSmulweb

Deze overheerlijke biefreepjes met garnalen in vogelnestjes zijn een feest op de tafel. Boordevol smaak, door onder andere sojasaus, sherry, bouillon en champignons.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Biefreepjes met garnalen in vogelnestjes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Spoel de aardappelrasp onder koud water af, laat goed uitlekken en dep de rasp droog met keukenpapier. Meng vervolgens de bloem door de aardappelrasp.
  3. Verhit de frituurolie. Bestrijk de 2 in elkaar passende zeven met wat olie. Houd één zeef even in de olie, leg er 1/4 van het aardappelmengsel in en druk dit goed aan. Druk de andere zeef erin. Houd de zeven goed tegen elkaar gedrukt in de hete frituurolie tot de aardappel goudbruin is. Haal de zeven uit de olie, laat goed uitlekken op keukenpapier en druk het vogelnestje er voorzichtig uit. Bak zo ook de volgende nestjes. Houd ze warm in de oven.
  4. Bestrooi de biefstukreepjes met zout en peper. Haal de vleesreepjes door het eiwit en daarna door de bloem. Verhit de olie in een wok. Roerbak het vlees tot het lichtbruin is.
  5. Schep het vlees uit de wok en roerbak de champignons in het bakvet. Voeg sojasaus, sherry en bouillon toe, laat dit iets verdampen en schep de biefreepjes, garnalen en bosui erdoor.
  6. Vul de vogelnestjes met dit mengsel.
eet smakelijk