Broccoli met pasta kip room en cashewnoten

Broccoli met pasta kip room en cashewnoten

Smulweb imageSmulweb

Genieten van een romige pasta met kip en knapperige cashewnoten. De broccoli voegt een heerlijke smaak en textuur toe. Gaat goed met en droge witte wijn.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Broccoli met pasta kip room en cashewnoten op tafel.

  1. Snijd de kip in blokjes (niet te klein) en bestrooi met zout en peper (of met Harissa-kruiden) naar smaak.
  2. Snijd de lente-ui in ongeveer 2 cm lange stukjes. (Ik doe het witte gedeelte altijd ongeveer 1 cm).
  3. Snijd de broccoli in roosjes. De roosjes moeten tussen duim en wijsvinger passen als je deze tegen elkaar aan plaatst. Te klein zorgt voor soep dus pas daar ook voor op.
  4. Snijd de knoflook in stukjes.
  5. Snijd de oesterzwammen in repen van ongeveer 1,5 cm dik.
  6. Zet een grote pan gevuld met 3/4 water op waar straks zowel de pasta als de broccoli in past. (en dat er dan nog genoeg ruimte is). Voeg een flinke snuf zout toe (pasta mag zout hebben, het meeste giet je af).
  7. Verhit de (wok)pan op middelhoog vuur. Zorg dat het water kookt en doe dan de vlinderpasta (Farfalle) in de pan met kokend water. Roer even goed door en laat het aan de kook komen.
  8. Bak de kip in een flinke scheut olijfolie tot deze lichtbruin is. Schep de kip met de schuimspaan uit de pan en houd deze apart.
  9. Zet het vuur lager en voeg de lente-ui en oesterzwammen toe. Bak kort aan voor ongeveer 30 seconden. Voeg de knoflook toe en bak deze maximaal 10 seconden mee. Voeg de Bressot (of vergelijkbare kruidenroomkaas) en enkele schepjes pastakookwater toe. Maak het niet te dun, het moet een romige enigszins dikke saus zijn. Laat de apart gehouden kip even meewarmen op een heel laag vuur.
  10. Voeg na ongeveer 8 minuten de broccoli toe aan het kokende water en laat deze 3 minuten meekoken. Giet alles af in een grote vergiet en voeg eventueel een scheut extravierge olijfolie toe.
  11. Voeg het broccoli/pasta mengsel toe aan de saus. Rasp er een beetje nootmuskaat overheen en voeg twee handjes Parmezaanse kaas toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg vlak voor het serveren de twee handjes cashews toe.
  12. Neem het blok Parmezaanse kaas mee op tafel. Laat iedereen zelf nog wat over de pasta raspen.
  13. Lekker eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Broccoli