Aspergesoep met room en bieslook

Aspergesoep met room en bieslook

Smulweb imageSmulweb

Aspergesoep om je vingers bij af te likken. Verse asperges in combinatie met romige soep en bieslook. Garneer met de achtergehouden aspergekopjes en je hebt een heerlijk voorjaarsgerecht op tafel staan.

25 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Aspergesoep met room en bieslook op tafel.

  1. Was en schil de asperges en snijd ze in stukken van ongeveer 5 cm. Houd de kopjes apart.
  2. Smelt de boter in een pan, maar laat deze niet verkleuren. Voeg de bloem toe en laat deze onder voortdurend langzaam roeren in 5 minuten garen.
  3. Voeg dan in één keer de koude bouillon toe en breng dit al roerend aan de kook. Laat dit enkele minuutjes al roerend zachtjes koken.
  4. Voeg de aspergestukjes toe en laat deze in de soep gaar worden. Pureer de soep met een staafmixer en giet de soep door een zeef, wrijf de aspergestukken met een houten lepel door de zeef. Laat de aspergekopjes nu langzaam in de soep gaar worden.
  5. Maak een liaison door een eidoor in 1 dl room in een kommetje los te roeren. Voeg hier al roerend enkele lepels hete soep aan toe en giet dit mengsel al roerend in de hete soep. De soep mag nu niet meer koken i.v.m. schiften. Breng de soep op smaak met peper, zout en evt. een scheutje Worcestershiresaus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kruiden Asperge