Oesters of st jaboksschelpen-gegratineerd-

Oesters of st jaboksschelpen-gegratineerd-

Smulweb imageSmulweb

Gegratineerde oesters of Sint Jacobsschelpen met zeekraal en een mengsel van paneermeel, crème fraîche, geraspte kaas en cognac. Onder de grill laten sudderen voor drie minuten tot een goudbruine finish is het geheime wapen .

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1.5 g Cognac
  • 15 g Zalm Eitjes

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Oesters of st jaboksschelpen-gegratineerd- op tafel.

  1. Spoel de Sint Jacobsschelpen onder stromend water en dep ze droog. Maak de oesters open en was ze.
  2. Blancheren de zeekraal 1 minuut en laat het uitlekken. Bak het schelpenvlees in de roomboter 30 seconden per kant. Laat de oesters rauw.
  3. Pak 4 grote schelpen of kleine bordjes. Vermeng het paneermeel met de crème fraîche en de geraspte kaas. Druppel de cognac over het schelpenvlees.
  4. Leg op elke schelp of bordje wat zeekraal. Daarop het vlees. Bedek het met het bovengenoemde mengsel.
  5. Zet het gerechtje 3 minuten onder een hete grill (er wel even bijblijven ivm aanbranden).
eet smakelijk