Salade van witlof groene appel en limoen

Salade van witlof groene appel en limoen

Smulweb imageSmulweb

Deze frisse salade van witlof, groene appel en limoen is een perfecte combinatie van smaken en texturen. De rosbief en gamba's vullen de salade aan tot een volwaardige maaltijd. Maak het af met verschillende slasoorten en mierikswortel.

45 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Druivenpitolie

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Salade van witlof groene appel en limoen op tafel.

  1. Maak een dressing van sesamolie, druivenpit olie, limoensap en sesamzaadjes. Klop een sojadressing van de sojasaus en oestersaus.
  2. Snijd de toppen van de witlofstronken en haal de blaadjes los. Snijd de witlof in kleine blokjes en meng deze direct met de mayonaise. Rasp er een klein beetje mierikswortel in. Breng de salade pas op het laatste moment op smaak met peper en zout.
  3. Braad de rosbief rondom mooi egaal bruin aan en braad hem tot de kamertemperatuur ongeveer 48 graden is. Laat afkoelen en snijd hem in 12 mooie plakken. Dep de plakken rosbief enigszins droog en bestrooi ze met peper en zout. Leg hierop wat witlofsalade en rol mooi strak op.
  4. Bak de gamba's in wat olie op middelhoog vuur. Voeg knoflook, peper en zout toe en bak ze verder tot ze net gaar zijn.
  5. Voeg de dressing van sesamolie, druivenpit olie, limoensap en sesamzaadjes, en de sojadressing van de sojasaus en oestersaus toe.
  6. Leg 3 rolletjes rosbief op een bord, voeg de gamba's, verschillende slasoorten aangemaakt met wat dressing en mierikswortel toe, en voeg als laatste de sojadressing toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Groente Fruit Witlof Appel