Peren in filodeeg

Peren in filodeeg

Smulweb imageSmulweb

Een lekkere zoete zonde; perenblokjes verpakt in krokant filodeeg en afgemaakt met honing en walnoten. Perfect voor de afsluiting van een heerlijk etentje.

15 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 88 g Filodeeg plakken

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Peren in filodeeg op tafel.

  1. Laat het filodeeg ontdooien volgens de verpakking (de rest kan gewoon weer ingevroren worden) of onder een theedoek (let op uitdrogen).
  2. Verwarm de oven voor op 180-200 °C. Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de peren in blokjes en besprenkel ze met citroensap.
  3. Laat de boter smelten en afkoelen. Leg een vel filodeeg op een met bakpapier bedekte bakplaat en bestrijk ruim met gesmolten boter. Leg hierop een tweede vel en bestrijk opnieuw met boter. Ga zo door met de overige vellen.
  4. Meng de blokjes peer met honing en walnoten en verdeel dit in een lange reep aan de linkerkant van het deeg. Vouw het deeg over de vulling en rol op.
  5. Bestrijk met de rest van de boter en bak de perenrol in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  6. Bestuif eventueel met poedersuiker. Enjoy!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Peren Filodeeg