Hollandse garnalencocktail

Hollandse garnalencocktail

Smulweb imageSmulweb

Een klassieke Hollandse garnalencocktail met een saus van slagroom, paprikapoeder, tomatenketchup, whisky of cognac en een vleugje peper en zout. Geserveerd met sla en verse garnalen. Heerlijk als voorgerecht of lichte maaltijd.

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 30 g Cognac

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Hollandse garnalencocktail op tafel.

  1. Klop de slagroom of crème fraîche lobbig en schep er mayonaise, paprikapoeder, tomatenketchup, whisky of cognac, zout en peper door. (Dit kan een dag van tevoren, bewaar het dan afgedekt in de koelkast).
  2. Verdeel de sla over 4 glazen of kommen.
  3. Schep de garnalen erop en giet de cocktailsaus erover.
  4. Garneer met partjes citroen.
eet smakelijk