- 1 el Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige tomatensoep gegratineerd met kaas op tafel.
- Pel en snipper de uien en de knoflook. Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
- Klop de slagroom stijf. Verhit de olie en bak hierin de ui en de knoflook glazig. Bak de gedroogde tomaten en de tomatenpuree met de suiker even mee.
- Voeg de tomatenblokjes of de gepelde tomaten toe en de bouillon. Breng nu alles aan de kook. Laat afgedekt ongeveer 15 minuten koken.
- Pureer de soep met de staafmixer of roer de soep door een zeef. Maak op smaak met peper, zout en wat cayennepeper naar smaak.
- Verdeel de soep over de soepkommen. Roer de kaas door de stijfgeklopte slagroom en verdeel de room over de kommen.
- Zet de kommen onder de hete grill tot de room goudbruin is gekleurd. Bestrooi met wat basilicum.