Romige tomatensoep gegratineerd met kaas

Romige tomatensoep gegratineerd met kaas

Smulweb imageSmulweb

De heerlijk romige tomatensoep gegratineerd met kaas. Tomaten, basilicum, slagroom, en kaas. Gegarneerd met goudbruin gekleurd kaas. Perfect voorgerecht op een koude dag. Lekker en makkelijk met onze stap voor stap instructies.

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige tomatensoep gegratineerd met kaas op tafel.

  1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
  2. Klop de slagroom stijf. Verhit de olie en bak hierin de ui en de knoflook glazig. Bak de gedroogde tomaten en de tomatenpuree met de suiker even mee.
  3. Voeg de tomatenblokjes of de gepelde tomaten toe en de bouillon. Breng nu alles aan de kook. Laat afgedekt ongeveer 15 minuten koken.
  4. Pureer de soep met de staafmixer of roer de soep door een zeef. Maak op smaak met peper, zout en wat cayennepeper naar smaak.
  5. Verdeel de soep over de soepkommen. Roer de kaas door de stijfgeklopte slagroom en verdeel de room over de kommen.
  6. Zet de kommen onder de hete grill tot de room goudbruin is gekleurd. Bestrooi met wat basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kaas Tomatensoep