Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Snelle perentaart met kwark op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
- Roer in een mengkom 75 ml olie, kwark, suiker en vanillesuiker met een garde door elkaar. Roer de eieren erdoor. Voeg 300 gr bakmeel en zout toe en roer dit tot een glad beslag.
- Vet de springvorm in met 1 el olie en bestuif hem met 1 el bakmeel. Schep het beslag in de springvorm. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Snijd de peerhelften in en leg ze met de bolle zijde naar boven in het beslag.
- Bak de taart ca. 1 uur in het midden van de oven. Steek een satéprikker in het midden van de taart. De cake is gaar als de prikker er droog uit komt.
- Verwarm de abrikozenjam en bestrijk hiermee de peren. Bestuif de cake met poedersuiker.