Reibekuchen (aardappelkoeken)

Reibekuchen (aardappelkoeken)

Smulweb imageSmulweb

Duitse aardappelkoeken ofwel Reibekuchen. Geraspte aardappelen, uien, bloem en eieren vormen de basis van deze koeken, die je bakt in een hete pan met een laagje olie. Serveer met appelmoes.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Reibekuchen (aardappelkoeken) op tafel.

  1. Schil de aardappelen en rasp ze. Probeer al het vocht uit de aardappelen te halen, door de aardappelrasp in een theedoek te doen en het vocht eruit te persen.
  2. Rasp nu ook de uien en meng dit met de eieren en de bloem. Voeg nu de aardappelen en zout (naar smaak) aan het uienmengsel toe.
  3. Bak het mengsel, in de vorm van pannenkoekjes met een diameter van 12 centimeter, in hete olie (1 cm. ongeveer!). Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
  4. Serveer de hete Reibekuchen met appelmoes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Bakken Fruit Appel Appelmoes