Bourgondische stoofpot

Bourgondische stoofpot

Smulweb imageSmulweb

Laat deze Bourgondische stoofpot 2.5 uur langzaam stoven op een laag vuurtje. Voeg de champignons toe en breng op smaak met zout en peper. Garneer met verse peterselie voor een echte smaakbeleving.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 g Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Bourgondische stoofpot op tafel.

  1. Snijd het vlees in dobbelstenen en bestrooi het met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin de spekblokjes zachtjes. Voeg de gesnipperde uien toe en fruit mee. Braad het vlees rondom aan en voeg de wijn, bouillon, kruiden en knoflook toe uit de knijper. Laat het geheel 2 1/2 uur stoven.
  2. Snijd de champignons in vieren en bak ze in 1 1/2 el. boter. Kneed van de rest van de boter en bloem een deegje. Neem steeds een stukje hiervan en roer door de warme saus om deze te binden.
  3. Voeg de champignons toe. Knip de peterselie fijn en roer deze vlak voor het serveren door de saus.
  4. Breng op smaak met zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje