Gestoomde zeeduivel in paksoi

Gestoomde zeeduivel in paksoi

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk gestoomde zeeduivel in paksoi pakketjes. De zeeduivel is op smaak gebracht met sesamolie, zout en peper. De dressing is gemaakt van sinaasappelsap, sinaasappelschil, sambal, sojasaus en sesamzaadjes die het geheel tot een lekkere combinatie maken.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 259 g Zeeduivel

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gestoomde zeeduivel in paksoi op tafel.

  1. Wrijf de zeeduivelfilets in met zout en peper en 1/2 eetlepel sesamolie.
  2. Snijd de bladeren van de paksoi. Snijd de stengels in dunne plakjes en verdeel ze over de bodem van een (bamboe) stoommandje.
  3. Leg 2 bladeren overlappend naast elkaar en verpak er 1 stuk zeeduivel in. Verpak de andere zeeduivelfilet op dezelfde manier. Leg de pakketjes in het stoommandje.
  4. Breng in wok of stoompan ruim water aan de kook. Zet in de wok het stoommandje op een rekje boven het water of hang het stoommandje in de pan. Dek de wok of pan af en stoom de vis in ca. 10 minuten gaar.
  5. Klop in een kom een dressing van de rest van de sesamolie, 3 eetlepels sinaasappelsap, de sinaasappelschil, sambal, sojasaus en sesamzaadjes. Schenk de dressing in 2 kleine kommetjes (of eierdopjes).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente