Italiaanse kip met citroen knoflook en rozemarijn

Italiaanse kip met citroen knoflook en rozemarijn

Smulweb imageSmulweb

Italiaanse kip met citroen, knoflook en rozemarijn. De kip marineren in rozemarijn, knoflook en olijfolie, aangevuld met citroensap. Vervolgens in de ovenschaal in de oven om te garen. Serveren met gebakken krieltjes. Zalig!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Italiaanse kip met citroen knoflook en rozemarijn op tafel.

  1. Snijd rozemarijn fijn. Pel knoflookteentjes en pers ze uit boven een kommetje. Snijd citroen doormidden en pers sap uit boven een ander kommetje. Strooi fijngesneden rozemarijn in een ovenschaal (braadslede).
  2. Voeg olijfolie, citroensap, knoflook en wat peper en zout toe. Roer alles goed door.
  3. Leg drumsticks in de ovenschaal en draai ze enkele malen zodat alle kanten bedekt zijn met het oliemengsel. Bedek de schaal met folie en zet het 2 uur in de koelkast.
  4. Oven voorverwarmen op 250 graden. Plaats de schaal (zonder folie) in de oven voor 20 minuten.
  5. Draai de kip eenmaal om en leg de krieltjes naast de kip. Rol ze even rond, zodat ze ook bedekt zijn met de olie. Zet de oven terug op 180 graden en bak nog eens 50 minuten.
  6. Eet smakelijk! De kip is nu mals en klaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Fruit Kruiden Citroen