Vanille tulband

Vanille tulband

Smulweb imageSmulweb

Deze vanille tulband zorgt voor een verrukkelijke geur uit de oven. Makkelijk te maken met dit recept. Perfect voor een feestje of als dessert!

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Vanille tulband op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 160C.
  2. Maak de tulbandvorm schoon met een vochtig doekje en bespuit de hele vorm met bakspray. Strooi een beetje bloem over de hele vorm en zeef het.
  3. Doe de roomboter, suiker, zout en vanille extract in een kom. Roer het tot een romige massa.
  4. Klop de eieren één voor één door het botermengsel en roer na elk ei 2 minuten door. Herhaal dit voor alle eieren.
  5. Voeg gezeefde bloem toe en roer totdat het mengsel glad is.
  6. Doe het deeg in de tulbandvorm en houd de randen schoon.
  7. Bak de cake in de oven gedurende 120 minuten of totdat de cake gaar is. Prik met een saté stokje in de cake, als het er droog uitkomt is de cake gaar.
  8. Laat de cake afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden