- 1 Jumbo Cayenne Pepers Pittig
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Zoete aardappelsoep op tafel.
- Schil de aardappels en snijd in stukjes. Smoor de knoflook en sjalot in een soeppan in een beetje boter. Voeg de blokjes aardappel en een snuf cayennepeper toe en bak even zachtjes mee. Voeg wijn, slagroom, bouillonblokjes en 250 ml water toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes koken. Voeg indien gewenst meer water toe voor een dunner soep.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Zet de soep terug op een stoofpitje (met widexplaatje), zodat ze warm blijft of bewaar op een koele plek tot gebruik.
- Bak de garnalen - reken op 2 à 3 per bord - in een beetje olijfolie (eventueel met een snufje cayennepeper) mooi roze.
- Verwarm de soep eventueel opnieuw en schuim hem nog even op met de staafmixer. Verdeel over de borden en garneer met de garnalen.