- 500 g Lamsfilet
- 15 g Jumbo Dille Vers 15g
- 1500 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Mayiritsa (griekse paassoep) op tafel.
- Verhit de boter in een grote soeppot.
- Doe het lamsvlees, de peterselie, dille, munt en de worteltjes in de pan en sauteer 3 minuten.
- Voeg het water, zout en peper toe, breng het aan de kook en draai het vuur lager. Doe een deksel op de pan en laat de soep 1 uur zachtjes koken.
- Voeg dan de rijst toe en laat nog 15 minuten koken.
- Klop de eieren en voeg het citroensap langzaam toe onder voortdurend kloppen.
- Roer een paar eetlepels soep door het eimengsel en giet het geheel weer in de soep. Laat het nu niet koken, anders schiften de eieren.
- Haal de soep van het vuur en serveer direct.