Framboos mascarpone toetje

Framboos mascarpone toetje

Smulweb imageSmulweb

Verfrissend, zoet en romig: dit framboos mascarpone toetje is niet te versmaden. Een heerlijke zachte crème van mascarpone, met een laagje frambozen crème. Versierd met poedersuiker, een takje munt en een framboos. Genieten!

25 min bereiden

dessert

3 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Framboos mascarpone toetje op tafel.

  1. Klop 2 eigeel en 40 gram suiker samen.
  2. Voeg 100 gram mascarpone, wat citroensap en vanille merg/druppels toe en mix alles goed.
  3. Verwarm een bodempje van ongeveer 5 cl slagroom met 1 blaadje geweekte gelatine.
  4. Klop een klein beetje (30-50 cl) slagroom stijf.
  5. Klop ook 2 eiwitten stijf.
  6. Voeg alles voorzichtig samen en roer goed door elkaar. Zet het mengsel koel weg.
  7. Pureer de frambozen en zeef ze. Verwarm het nu zacht en voeg het geweekte gelatineblaadje toe. Laat het geheel goed afkoelen.
  8. Vul een kookring met de steenkoude mascarpone crème.
  9. Schep een laagje frambozen crème bovenop de opgestijfde koude mascarpone. Zet alle toetjes nog even goed koud weg.
  10. Serveer met een beetje poedersuiker en een takje munt met een hele framboos.
  11. Indien je soufflébakjes gebruikt, keer deze dan om op het bord. Het kan ook leuk zijn om de toetjes in een amuseglaasje te serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Desserts Frambozen