Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Framboos mascarpone toetje op tafel.
- Klop 2 eigeel en 40 gram suiker samen.
- Voeg 100 gram mascarpone, wat citroensap en vanille merg/druppels toe en mix alles goed.
- Verwarm een bodempje van ongeveer 5 cl slagroom met 1 blaadje geweekte gelatine.
- Klop een klein beetje (30-50 cl) slagroom stijf.
- Klop ook 2 eiwitten stijf.
- Voeg alles voorzichtig samen en roer goed door elkaar. Zet het mengsel koel weg.
- Pureer de frambozen en zeef ze. Verwarm het nu zacht en voeg het geweekte gelatineblaadje toe. Laat het geheel goed afkoelen.
- Vul een kookring met de steenkoude mascarpone crème.
- Schep een laagje frambozen crème bovenop de opgestijfde koude mascarpone. Zet alle toetjes nog even goed koud weg.
- Serveer met een beetje poedersuiker en een takje munt met een hele framboos.
- Indien je soufflébakjes gebruikt, keer deze dan om op het bord. Het kan ook leuk zijn om de toetjes in een amuseglaasje te serveren.