Tomatenroomsoep met gebakken balletjes

Tomatenroomsoep met gebakken balletjes

Smulweb imageSmulweb

Met deze tomatenroomsoep met gebakken gehaktballetjes en geroosterd brood waan je je even in Italië. De soep met runderbouillon, Italiaanse keukenkruiden en chilipoeder. Voeg gehaktballetjes bij en rooster wat brood in de grillpan. Serveer de soep met roomkaas en gegarneerd met peterselie.

15 min bereiden

soep

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Keukenkruid
  • 1 tl Chilipoeder
  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Tomatenroomsoep met gebakken balletjes op tafel.

  1. Wrijf de tomaten uit blik fijn en verwijder de kroontjes. Verwarm deze samen met het sap en ingekookte runderbouillon.
  2. Voeg Italiaanse keukenkruiden, chilipoeder en paprikapoeder toe. Laat het geheel rustig pruttelen.
  3. Maak gehakt aan met wat peper en zout en draai er knikkergrote balletjes van. Bak de balletjes zonder boter op hoog vuur in een anti-aanbakpan tot ze mooi donker zijn.
  4. Roer 100 cc room door de soep en meng de gehaktballetjes erdoor (zonder het bakvet).
  5. Zet het vuur uit en laat de soep 10 minuten staan.
  6. Snijd ondertussen een paar boterhammen in repen en bak ze in een grillpan. Serveer het geroosterde brood bij de soep met roomkaas (vervorm de roomkaas met twee theelepels tot quenelles).
  7. Zet een peterselietoefje in het midden van de soep als garnering.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Vlees Bakken