- 15 g Keukenkruid
- 1 tl Chilipoeder
- 300 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Tomatenroomsoep met gebakken balletjes op tafel.
- Wrijf de tomaten uit blik fijn en verwijder de kroontjes. Verwarm deze samen met het sap en ingekookte runderbouillon.
- Voeg Italiaanse keukenkruiden, chilipoeder en paprikapoeder toe. Laat het geheel rustig pruttelen.
- Maak gehakt aan met wat peper en zout en draai er knikkergrote balletjes van. Bak de balletjes zonder boter op hoog vuur in een anti-aanbakpan tot ze mooi donker zijn.
- Roer 100 cc room door de soep en meng de gehaktballetjes erdoor (zonder het bakvet).
- Zet het vuur uit en laat de soep 10 minuten staan.
- Snijd ondertussen een paar boterhammen in repen en bak ze in een grillpan. Serveer het geroosterde brood bij de soep met roomkaas (vervorm de roomkaas met twee theelepels tot quenelles).
- Zet een peterselietoefje in het midden van de soep als garnering.