Chocoladecake

Chocoladecake

Smulweb imageSmulweb

Deze smeuïge chocoladecake van zelfrijzend bakmeel, cacao en een heerlijke oliebasis heeft een verrassende laag gehakte chocolade binnenin. Maak het af met een boterglazuur van poedersuiker, cacao, melk en vanille-essence en gehakte chocolade.

45 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Chocoladecake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de bakvormen in en bedek de bodem met bakpapier.
  2. Zeef het zelfrijzend bakmeel, de cacao en het zout boven een grote kom. Meng de suiker erdoor en maak een kuiltje in het midden. Voeg de olie, geklutste eieren, melk en vanille-essence toe aan het kuiltje en meng het geheel met een houten lepel. Voeg de gehakte chocolade toe en meng opnieuw goed door.
  3. Verdeel het mengsel over de drie ingevette vormen. Bak de cakes 20-25 minuten in de oven. Controleer of de cakes gaar zijn door een spies in het midden te steken. Als deze er schoon uitkomt, zijn de cakes gaar. Laat de cakes 5 minuten in de vorm afkoelen en haal ze er dan voorzichtig uit om op een rekje verder af te koelen.
  4. Maak intussen het boterglazuur door de zachte boter in een kom met een houten lepel of elektrische mixer romig te kloppen. Klop geleidelijk de poedersuiker, cacao, melk en vanille-essence erdoor tot een dik, glad mengsel.
  5. Bestrijk de bovenkant van een cakelaag met ongeveer 1/6 van het glazuur. Leg er voorzichtig een tweede cakelaag op en bestrijk de bovenkant weer met 1/6 van het glazuur. Leg de laatste cakelaag erop en bestrijk de bovenkant en zijkant met de rest van het glazuur. Versier de cake met gehakte chocolade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Ei Zuivel Bakken Cake