Samosas met aardappel vulling

Samosas met aardappel vulling

Smulweb imageSmulweb

Deze samosas gemaakt van bloem, boter en aardappelvulling zijn een geweldige snack voor op elk moment van de dag. Frituur ze op laag vuur tot ze goudbruin zijn. Smullen maar!

45 min bereiden

tussendoortje

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper
  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Samosas met aardappel vulling op tafel.

  1. Fruit uien en knoflook tot glazig.
  2. Voeg verse gember, groente, peper, korianderpoeder, komijnpoeder en garam masala toe en fruit verder voor 1 minuut.
  3. Meng overige ingrediënten erdoor en laat de vulling afkoelen.
  4. Meng boter en zout door bloem en voeg water toe. Kneed het deeg totdat het zacht en elastisch aanvoelt.
  5. Draai 9 balletjes van het deeg en sla elk balletje plat met de vlakke hand. Rol elk schijfje uit tot een rondje van 10 cm doorsnee en snijd het door de helft. Gebruik elke halve cirkel als een envelopje.
  6. Bevochtig het rechte eind met een beetje warm water.
  7. Vouw de halve cirkel dubbel tot een hoorntje.
  8. Druk de stevig op elkaar zodat er geen openingen ontstaan en vul de hoorntjes met het groentemengsel. Laat aan de top van de kegel een randje van 1/2 cm over.
  9. Bevochtig de randen aan de top en druk ze stevig op elkaar.
  10. Frituur de samosas op laag vuur (180 °C) tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
eet smakelijk