Witte chocoladepudding om je vingers bij op te eten

Witte chocoladepudding om je vingers bij op te eten

Smulweb imageSmulweb

De ultieme chocolade verwennerij. Witte chocoladepudding om je vingers bij op te eten. Een lekker toetje na een etentje of zomaar op een doordeweekse dag. De romige pudding, de zachte smaak van witte chocolade, met de aardbeien en slagroom is de pudding helemaal af.

120 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Witte chocoladepudding om je vingers bij op te eten op tafel.

  1. Klopt eierdooiers met suiker (1 el bewaren) en vanillesuiker dik en schuimig. Roer maïzena in 50 ml melk los en meng door eierdooiers.
  2. Breng water aan de kook in een grote pan. Zet het vuur laag en hang een kleinere pan of hittebestendige kom erin (de bodem van de pankom mag de bodem van de pan met water niet raken). Laat de chocolade al roerend zachtjes in de kleinere pan of kom smelten.
  3. Breng de rest van de melk aan de kook. Haal de pan van het vuur en klop het eimengsel in dunne straaltjes door de melk. Zet de pan terug op het vuur en laat de melk 2 minuten heel zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en klop de chocolade erdoor.
  4. Laat het chocolademengsel 5 minuten in een bak met koud water afkoelen, af en toe roeren.
  5. Klop eiwitten stijf. Spatel voorzichtig het stijfgeslagen eiwit door het chocolademengsel. Spoel een puddingvorm met koud water en schenk het chocolademengsel erin. Laat de pudding afkoelen en bewaar in de koelkast.
  6. Klop slagroom met de rest van de suiker stijf. Leg een bord op de puddingvorm, keer samen om en stort de pudding op het bord. Garneer de pudding met aardbeien en serveer met de slagroom.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden