Appel-kaneelcake

Appel-kaneelcake

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke appel-kaneelcake is een verademing voor iedereen die van zoetigheid houdt! Stukjes appel met vanillesuiker en kaneel gemengd zorgen voor een sappige textuur. Heerlijk in combinatie met een kop warme koffie of thee.

60 min bereiden

tussendoortje

12 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Appel-kaneelcake op tafel.

  1. Vet de cakevorm in en bestrooi deze met paneermeel of bloem.
  2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes. Meng vanillesuiker en kaneel door de appelstukjes.
  3. Klop de boter met de suiker tot een lichte crème. Voeg één voor één de eieren toe en voeg pas het volgende ei toe als het vorige ei is opgenomen.
  4. Zeef het bloem met het zout en vermeng dit met de boter/eimassa. Roer goed door elkaar. Roer vervolgens de appelstukjes erdoor.
  5. Doe het deeg in de ingevette vorm en plaats de vorm in het midden van de KOUDE oven.
  6. Bak de cake gedurende ongeveer 1 uur en 10 minuten op 175 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken