Piccalilly recepten
Zelf Piccalilly gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Piccalilly recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 1000 g Friet
- 4 el Zonnebloemolie
- 800 g Hollandse roerbakmix
- 600 g Hacheevlees
- 50 g Tarwebloem
- 2 tl Kerriepoeder
- 250 g Witte wijnazijn
- 50 g suiker
- 7.5 g Platte peterselie
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Patatje stoof met piccalilly op tafel.
- Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de friet over. Besprenkel met 2 el olie en bak in 30 minuten in de oven knapperig. Schep halverwege de baktijd om.
- Snijd intussen de Hollandse roerbakmix in kleinere stukken van ca. 1 cm. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de helft van de roerbakmix 4-5 minuten. Schep er het hacheevlees door. Doe het deksel op de pan en verwarm 10 minuten op laag vuur.
- Kook intussen de rest van de roerbakmix in 3 minuten beetgaar. Meng de bloem, kerrie en 125 ml water met een garde tot een glad mengsel. Giet de groenten af en laat uitlekken.
- Breng in dezelfde pan de azijn tegen de kook aan. Voeg de suiker toe en laat al roerend oplossen. Voeg het bloemmengsel toe, roer met de garde glad en kook 2 minuten door. Schep er de groente door en breng op smaak.
- Snijd de peterselie fijn. Verdeel de friet over 4 borden. Schep er het hacheevlees met de groenten en piccalilly op. Garneer met de peterselie.