Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Patatje stoof met piccalilly

Patatje stoof met piccalilly

smulweb badge smulweb

Gaat er iets boven een bordje friet? Jazeker: patatje stoof! Een oer-Hollandse stamppot verpakt in een goudbruin jasje. Ditmaal geserveerd met piccalilly en kruidig hacheevlees. Loopt het water je al in de mond?

60 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 1000 g Friet
  • 4 el Zonnebloemolie
  • 800 g Hollandse roerbakmix
  • 600 g Hacheevlees
  • 50 g Tarwebloem
  • 2 tl Kerriepoeder
  • 250 g Witte wijnazijn
  • 50 g suiker
  • 7.5 g Platte peterselie

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Patatje stoof met piccalilly op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de friet over. Besprenkel met 2 el olie en bak in 30 minuten in de oven knapperig. Schep halverwege de baktijd om.
  2. Snijd intussen de Hollandse roerbakmix in kleinere stukken van ca. 1 cm. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de helft van de roerbakmix 4-5 minuten. Schep er het hacheevlees door. Doe het deksel op de pan en verwarm 10 minuten op laag vuur.
  3. Kook intussen de rest van de roerbakmix in 3 minuten beetgaar. Meng de bloem, kerrie en 125 ml water met een garde tot een glad mengsel. Giet de groenten af en laat uitlekken.
  4. Breng in dezelfde pan de azijn tegen de kook aan. Voeg de suiker toe en laat al roerend oplossen. Voeg het bloemmengsel toe, roer met de garde glad en kook 2 minuten door. Schep er de groente door en breng op smaak.
  5. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de friet over 4 borden. Schep er het hacheevlees met de groenten en piccalilly op. Garneer met de peterselie.