Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Gegratineerde zuurkoolschotel met gehakt op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Zet de zuurkool op met een laagje water en laat op lage stand 10 minuten stoven.
- Zet in een andere pan de aardappelplakjes op in ruim water met zout en laat ze in circa 5 minuten beetgaar koken. Giet ze af en laat ze even staan.
- Verwarm het vloeibaar bakproduct en bak het gehakt met de gehaktkruiden rul.
- Laat de zuurkool goed uitlekken in een vergiet en schep de stukjes ananas erdoor. Maal er wat peper over.
- Verdeel het gehakt over de bodem van een ovenschaal en schep hierop de zuurkool.
- Verdeel de plakjes aardappel erover, bestrooi ze met zout en peper en besprenkel ze met wat olijfolie.
- Zet de schotel in de oven en laat in circa 20 minuten bruin bakken.