Perzikentaart met mascarpone

Perzikentaart met mascarpone

Smulweb imageSmulweb

Met deze perzikentaart met mascarpone heb jij gegarandeerd succes. De combinatie van verse vruchten, zoete crème en kruimelige deeg is verrassend lekker. Bak de taartbodem goudbruin en laat hem afkoelen. Versier de perziken met wat bosvruchtenjam en aanvallen maar.

45 min bereiden

tussendoortje

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Cognac

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Perzikentaart met mascarpone op tafel.

  1. Rasp het geel van de citroen. Meng de roomboter, poedersuiker en zout tot een romige massa. Zeef de bloem en meng dit samen met de citroenrasp, 1 zakje vanillesuiker en eidooiers met koele handen door het botermengsel. Kneed het met koele handen tot er allemaal kruimeltjes ontstaan. Voeg de melk toe en kneed het voorzichtig door elkaar. Het deeg moet een bal worden, maar wel lekker kruimelig blijven.
  2. Doe het deeg in keukenfolie en leg het een uur in de koelkast.
  3. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tussen 2 flinke stukken bakpapier of huishoudfolie. Bekleed een ingevette springvorm van 24 cm met het deeg en maak een opstaand randje van 3 cm. Snijd het overtollige deeg weg en zet de taartbodem nu nog 1 uur in de diepvries.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Bak de taartbodem in 25 minuten goudbruin en gaar en laat hem afkoelen.
  5. Meng de mascarpone met de suiker, vanillesuiker, slagroom en cognac. Maak er een mooie crème van. Bestrijk de afgekoelde bodem met bosvruchtenjam. Verdeel de crème over de taartbodem.
  6. Snijd de perziken in dunne partjes en bekleed de crème hiermee. Versier de perziken met wat bosvruchtenjam. (Opmerking: aan de originele tekst is niets veranderd, ook niet de waarschuwing vooraf over het uur koelen.)
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts