Aziatische kipspiesjes met wraps

Aziatische kipspiesjes met wraps

Wat eten we imageWat eten we

Deze heerlijke kipspiesjes met hoisinsaus en champignons zijn geweldig om te grillen in onze pan. Maak in een handomdraai een lekkere wrap door de geroerbakte komkommer en bosui samen met de spiesjes in te wikkelen. Serveer ze vers van de grill van de BBQ en geniet van deze smaakvolle traktatie.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

448 kcal/pp

(2)

  • 350 g Nieuwe Standaard Kip dijfiletblokjes
  • 1 grillpan

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Aziatische kipspiesjes met wraps op tafel.

  1. Schep 4 el hoisinsaus in een bakje en voeg 2 el zonnebloemolie toe. Verdun met een scheutje water tot yoghurtdikte en roer door. Veeg de champignons schoon, halveer ze en doe in een kom. Voeg de helft van de saus toe en schep om. Schep de kip door de rest van de marinade. Rijg de champignons met de kip om 8 satéprikkers. Verhit de grillpan en grill de spiesjes in 10 min. rondom gaar.
  2. Halveer intussen de komkommers in de lengte en schraap de zaadlijsten er met een lepel uit. Snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de helft van de bosuitjes in schuine stukken van 2 cm. Verhit 2 el zonnebloemolie in een wok en roerbak de komkommer met de bosui 3 min. Breng op smaak.
  3. Snijd de rest van de bosuitjes in dunne schuine ringetjes. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Leg op elk bord 2 tortilla’s. Smeer de tortilla’s in met een dun laagje hoisinsaus. Verdeel er de geroerbakte komkommer met bosui over. Leg op elke tortilla’s een spiesje en strooi er de ringetjes bosui over. Laat iedereen zijn eigen wrap oprollen en trek het spiesje er met behulp van een vork uit.

Tip! Deze spiesjes zijn ook geschikt voor op de barbecue.

eet smakelijk

Meer zoals dit

Wraps