Tomatensoep basis

Tomatensoep basis

Smulweb imageSmulweb

Verse tomatensoep met knoflook, ui en oregano. Pureer de soep naar wens met crème fraîche of room en voeg een lekker kaasje toe naar keuze. Maak de soep pittig met wat tabasco of houd het slank en voeg wat paprikapoeder en zout toe.

45 min bereiden

tussendoortje

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Tomatensoep basis op tafel.

  1. Pers de knoflook of snijd in stukjes. Versnipper de ui. Snijd de oregano fijn. Pel de tomaten en snijd in blokjes (leg ze in een bakje of de pan en giet er kokend water overheen en prik op een paar plekken met een vork in het velletje, giet af: je kunt nu het vel er zo aftrekken).
  2. Breng het water aan de kook in de waterkoker. Verhit olijfolie in de soeppan. Fruit de knoflook met de ui. Voeg de tomatenblokjes toe, de verse oregano en wat peper en bak enkele minuten. Voeg het kokend water, de rode wijn en het bouillonblokje toe, breng al roerende aan de kook. Laat een half uurtje doorkoken.
  3. Pureer met de staafmixer.
  4. Er zijn veel opties wat je met de tomatensoep kunt doen: - Maak simpel gebonden soep door crème fraîche of room toe te voegen. - Voeg je favoriete kaas toe, zoals blauwe, oude of grana Padano. - Combineer beiden! - Maak de soep lekker pittig met wat tabasco. - Ontdek andere mogelijkheden!
  5. Houd de slanke variant en kruid met wat paprikapoeder en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Tomatensoep