Eton mess

Eton mess

Smulweb imageSmulweb

Eton mess is een geweldig zomers dessert met een heerlijke mix van zoete aardbeien, romige slagroom en brosse meringues. Een snel en gemakkelijk dessert waarvan u zeker zult genieten!

10 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 tl Granaatappelsap
  • 4 Meringues

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Eton mess op tafel.

  1. Doe de aardbeien in een schaal. Voeg de suiker en het granaatappelsap toe en laat de aardbeien marineren.
  2. Klop de slagroom in een grote kom tot hij dik, maar nog zacht is.
  3. Verkruimel de meringues - niet alles te fijn, je hebt wat stukjes nodig voor de textuur, maar ook verpulverde meringues.
  4. Schep een soepopscheplepel vol (ongeveer 100 g) van de gehakte aardbeien uit de schaal en spatel de met meringue gemengde slagroom en de rest van de aardbeien door elkaar.
  5. Schep de Eton mess als een berg op vier borden of in vier glazen, en verdeel er de rest van de gemarineerde aardbeien over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts