Quiche lorraine of spek en uien taart(toppertje)

Quiche lorraine of spek en uien taart(toppertje)

Smulweb imageSmulweb

De Franse klassieker quiche Lorraine. Een taart gevuld met spek, ui, ei en room, afgetopt met plakjes tomaat. De bodem heeft een geribbelde rand en is lekker krokant. Perfect voor de lunch.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Quiche lorraine of spek en uien taart(toppertje) op tafel.

  1. Meng voor het deeg de ingrediënten. Gebruik het deeg om er een vlaaivorm met een geribbelde rand in een diameter van 17-18 cm mee te bekleden. Zet deze 10 minuten in de koelkast en bak hem vervolgens `blind` gedurende 15 minuten in een zeer hete oven op 200 graden. Neem hem uit de oven en haal folie en vetvrij papier eraf.
  2. Bak de ui in de boter tot hij zacht maar niet gekleurd is. Hak of snijd het spek in stukjes en bak het met de ui mee tot het goudbruin is.
  3. Vermeng het ei met de room en peper en zout naar smaak. Doe spek en uien over de deegvorm en giet het eimengsel eroverheen. Schik de plakjes tomaat er bovenop.
  4. Bak de quiche vervolgens in een vrij warme oven van ca. 175 graden tot de vulling gestold is. Dit duurt ongeveer 35 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Quiche lorraine