Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Witlofsoep heerlijk romig op tafel.
- Maak de witlof schoon en snijd fijn. Was en laat goed uitlekken. Pel het sjalotje en snipper fijn. Snijd de ham in stukjes. Hak de walnoten fijn.
- Smelt boter in een pan en fruit het sjalotje zachtjes gedurende 2 minuten. Voeg de ham toe en roer even door. Voeg de witlof, bouillon en 200 ml slagroom toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur gedurende ongeveer 15 minuten gaarkoken.
- Pureer de witlof met een staafmixer. Wrijf de witlofsoep boven een andere pan door een zeef. Breng de soep aan de kook en voeg zout en peper toe (houd er rekening mee dat de Roquefort ook zout is).
- Voeg 100 ml halfgeslagen slagroom aan de soep toe en laat het geheel nog even doorwarmen. Voeg de flinterdunne reepjes Roquefort toe en roer goed door. Serveer de soep met de gehakte walnoten eroverheen gestrooid.