Salzburger kwarktaart

Salzburger kwarktaart

Smulweb imageSmulweb

Met deze Salzburger kwarktaart haal jij heerlijk zoet gebak in huis. Het deeg van zelfrijzend bakmeel, boter en ei vormt de basis. Daaroverheen een frisse vulling van kwark, citroen en ei. De topping maak je van slagroom, basterdsuiker en vanillesuiker. Bakken en smullen maar!

60 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Salzburger kwarktaart op tafel.

  1. Meng de zelfrijzend bakmeel, boter en ei door elkaar en kneed tot een stevig deeg.
  2. Schraap de schil van de citroen af.
  3. Klop de eidooiers tot schuim.
  4. Sla de eiwitten stijf.
  5. Schep het schuim, 450 gram kwark en 30 gram bloem met een metalen lepel door elkaar.
  6. Voeg de rest van de ingrediënten toe en schep alles door elkaar.
  7. Vet een bakblik in en bestrooi met bloem. Druk het deeg tegen de bodem en wanden.
  8. Schep de vulling in het blik.
  9. Bak ongeveer 1 uur in de oven op 175 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Kwarktaart