- 1 el Vloeibare margarine
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Penne rigate met gehakt broccoli en ricotta op tafel.
- Kook in een pan ruim water de penne rigate `al dente` (beetgaar), volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel en snipper de ui. Was de broccoli en maak er kleine roosjes van. Was de cherrytomaatjes en laat ze goed uitlekken. Ris de oreganoblaadjes van de takjes.
- Verwarm de vloeibare margarine in een pan en fruit de ui glazig. Kruid het gehakt met zout en peper en doe het bij de ui in de pan. Bak het gehakt lekker bruin en rul. Breng dit mengsel op smaak met nog wat zout en peper.
- Voeg vervolgens de broccoli toe en roerbak het geheel 3 minuten op hoog vuur.
- Doe nu de passata en de oregano erbij en laat de saus 15 minuten zachtjes pruttelen. Roer er 5 minuten voor het einde de cherrytomaatjes samen met de ricotta doorheen. Breng de saus eventueel nog op smaak met zout en peper.
- Verdeel de pasta over 4 borden en schep de saus erop.