Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Gado gado met lontong op tafel.
- Kook de zakjes lontong rijst 40 minuten op zacht vuur. Druk ze aan en laat ze afkoelen in de zakjes.
- Blancheer de boontjes en de kool.
- Snijd tempeh en tofu in kleine blokjes en frituur ze.
- Bak de kroepoek.
- Rasp de limoenschil en stamp de ui, laos, rode peper, knoflook en ketjap fijn in de kleine keukenmachine.
- Verhit olie in een pan en bak de kruiden op laag vuur aan. Voeg de kokosmelk toe en breng het net tegen de kook aan.
- Voeg de pindakaas toe en roer op laag vuur tot de massa homogeen is. Voeg eventueel meer pindakaas toe als de saus te dun is.
- Pers de limoen uit boven de pan en voeg een half kopje goede ketjap toe.
- Schep de boontjes en kool op een bord en giet er een flinke lepel saus overheen. Serveer met de rijst, de gefrituurde tempeh en tofu en de kroepoek.