Thaise rode curry met paddenstoelen en kleefrijst

Thaise rode curry met paddenstoelen en kleefrijst

Smulweb imageSmulweb

Deze waanzinnige Thaise rode curry is gemaakt van paddenstoelen en heeft een intense smaak. De kleefrijst maakt het geheel compleet. Na het stomen van de rijst, bereid je een heerlijke currysaus gemaakt van kokosroom, currypasta, citroengras en kruiden die je laat sudderen. Voeg de paddenstoelen toe en meng alles goed. Serveren met de kleefrijst.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 2 el Koriander

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Thaise rode curry met paddenstoelen en kleefrijst op tafel.

  1. Was de kleefrijst goed tot het water dat eruit stroomt helder is.
  2. Bekleed het bamboe stoommandje met een neteldoekje (of een schone theedoek) en doe de rijst erin. De rijst kan ook in een gewone RVS-stoominzet. Zorg er dan zeker voor dat de rijst nat is, anders valt het door de gaatjes.
  3. Breng in een pan water aan de kook en stoom de rijst in 30 tot 40 minuten gaar (de stoomtijd is afhankelijk van de rijst). De rijst gaat plakken waardoor je er als het ware stukken vanaf kunt trekken.
  4. Breng de kokosroom in een pan aan de kook en laat het gedurende een kwartier rustig pruttelen. Na een kwartier komen kleine bubbeltjes olie aan de oppervlakte, de olie scheidt nu af van het vocht.
  5. Roer er op dat moment de currypasta en het citroengras door en laat dit onder voortdurend roeren een minuut of 5 koken.
  6. Draai het gas laag en voeg de kokosmelk, de bouillon, de vegetarische oestersaus, de suiker, de kaffir limoenblaadjes en het limoensap toe. Vermeng alles goed en laat de suiker goed oplossen.
  7. Voeg de paddenstoelen toe en laat ze op laag vuur in een minuut of 4 even gaar worden.
  8. Haal de pan van het vuur en verwijder de kaffir limoenblaadjes.
  9. Roer ten slotte de koriander en de Thaise basilicum erdoor.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Curry Rode curry Thaise curry