Zuurkool met appel aardappel en koriander

Zuurkool met appel aardappel en koriander

Smulweb imageSmulweb

Een winterse klassieker: zuurkool met appel aardappel en koriander. Zacht gestoofd in witte wijn, met een krokante worst ernaast. Bij elkaar op het bord en dan… opscheppen maar.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Zuurkool vers

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Zuurkool met appel aardappel en koriander op tafel.

  1. Boen de aardappels schoon en snijd ze (dus met schil) in stukken.
  2. Boor met behulp van een appelboor het klokhuis uit de appel en snijd de appel in stukjes.
  3. Maak de uien schoon en snijd deze in stukjes.
  4. Spoel de zuurkool goed en knijp deze uit.
  5. Doe in een pan met dikke bodem wat boter en olie en laat daarin de uien glazig worden. Voeg dan de blokjes aardappel toe en bak deze mee tot ze licht kleuren.
  6. Voeg vervolgens de stukjes appel en de zuurkool toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper voordat je de wijn toevoegt.
  7. Laat alles zo'n 30 minuten zachtjes stoven.
  8. Verwarm de worst in warm water en snijd deze in niet te grote stukken. Bak de stukken worst in een koekenpan met wat boter krokant. Voeg dan de tomatenpuree met twee eetlepels water toe. Roer alles goed door en haal de pan van de warmtebron.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Fruit Kruiden Zuurkool Appel