Aardappel-selderij puree met ei

Aardappel-selderij puree met ei

Smulweb imageSmulweb

Probeer deze heerlijke aardappel-selderij puree met ei en gebakken uien. De puree is op smaak gebracht met zout, peper, nootmuskaat en peterselie en geprakt tot een romige textuur. Serveer met gekookte eieren gehalveerd. Een smakelijk gerecht met melk en bouillonpoeder zeker voor herhaling vatbaar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aardappel-selderij puree met ei op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snij ze in vieren. Snij de knolselderij in blokjes. Snij de uien in ringen en hak de peterselie fijn.
  2. Laat de aardappelen en knolselderij in licht gezouten water koken gedurende 25 minuten.
  3. Breng de melk aan de kook en los het bouillonpoeder erin op. Kook intussen ook de eieren.
  4. Giet de aardappelen af, pureer ze en voeg beetje bij beetje de melk toe. Roer de puree goed door en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer er de peterselie door.
  5. Verhit de olie en fruit de uiringen. Pel de eieren en halveer ze.
  6. Serveer de puree met gebakken uien en de eieren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei