Mosterdsoep

Mosterdsoep

Smulweb imageSmulweb

Op zoek naar een heerlijk romige soep? Zoek niet verder en maak deze mosterdsoep! De soep is gevuld met spekjes, prei en mosterd. Serveer het met wat stokbrood voor een fantastische smaakbeleving.

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(10)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Mosterdsoep op tafel.

  1. Snijd de prei zeer fijn.
  2. Bak de spekreepjes uit en laat het vet uitlekken op een stukje keukenpapier.
  3. Smelt de boter zonder te kleuren. Voeg de bloem toe en roer met een houten lepel. Zet de roux op een zacht vuur en laat hem 10 minuten garen.
  4. Verwarm de bouillon en giet deze bij de roux. Roer glad en laat onder voortdurend roeren 10 minuten koken.
  5. Haal de soup door een zeef.
  6. Voeg mosterd toe.
  7. Voeg vlak voor het serveren de room, prei, en spekreepjes toe en laat niet meer koken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep