- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Heerlijke pittige bruine bonensoep met spaanse peper en veel groenten op tafel.
- Spoel de bruine bonen af en laat ze goed uitlekken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwijder de pitjes van de Spaanse peper en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de prei in halve dunne ringetjes.
- Verhit de olie en bak hierin de ui en de knoflook glazig en lichtbruin. Voeg de Spaanse peper toe en bak even mee. Voeg de tomatenpuree en de kerriepoeder toe en bak dit even al roerend mee.
- Voeg de bruine bonen toe met ruim 1 liter water en de bouillontabletten. Breng alles aan de kook en laat plm. 15 minuten pruttelen.
- Maak met een pureestamper of de staafmixer een deel van de soep fijn. Voeg eventueel nog wat water toe.
- Voeg de prei en de paprika toe en laat de soep nog plm. 10 minuten zachtjes koken.
- Maak de soep op smaak met azijn, suiker, peper en zout.