Romige bruine bonensoep met port prei en spekjes

Romige bruine bonensoep met port prei en spekjes

Smulweb imageSmulweb

Een warme kom soep op een koude dag is de perfecte combo en deze romige bruine bonensoep met port, prei en spekjes is daar geen uitzondering op. Heerlijk geserveerd met knapperig ontbijtspek bovenop. Lekker voor in het weekend of op een gezellige doordeweekse avond!

25 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige bruine bonensoep met port prei en spekjes op tafel.

  1. Pel en snipper de ui. Maak de prei schoon en snijd deze in hele dunne ringetjes. Fruit de prei en de ui glazig in de olie in een grote pan.
  2. Laat de bonen uitlekken en spoel ze af. Voeg de bonen samen met de bouillon toe aan de ui en prei. Breng aan de kook en laat dit een half uurtje zachtjes pruttelen.
  3. Pureer de soep met de staafmixer.
  4. Roer de port of madera en de slagroom door de soep. Voeg flink wat fijngesneden peterselie toe.
  5. Bak ondertussen de plakjes ontbijtspek krokant in een droge koekenpan. Verkruimel het ontbijtspek.
  6. Strooi het verkruimelde ontbijtspek vlak voor het opdienen over de soep.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Bruine bonensoep