- 2500 ml Water
- 250 g Runderpoulet, onbereid
- 0.5 Knolselderij
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Winterse bruine bonensoep van petra op tafel.
- Zet de bruine bonen een nacht in de week in 2 ½ liter water.
- Maak de knolselderij, prei en winterpeen schoon en snijd deze in heel kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Als je gehakt gebruikt, draai hier dan balletjes van.
- Breng de bruine bonen en het vlees met het weekwater aan de kook.
- Voeg de groenten toe aan de kokende soep, samen met de tomatenpuree, laurier en kruidnagelpoeder.
- Laat alles op een laag vuurtje gaar worden (duurt ongeveer 1 ½ uur).
- Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak hierin de spekjes en de gesnipperde ui goudbruin.
- Voeg dit aan het einde van de kooktijd toe aan de soep. Als je geen spek wilt gebruiken, doe dan gehaktballetjes in de soep.
- Maak de soep op smaak met zout en eventueel vers gemalen peper.