Verrukkelijke kruimel appeltaart met walnoten

Verrukkelijke kruimel appeltaart met walnoten

Smulweb imageSmulweb

Deze appeltaart met walnoten is heerlijk krokant door het kruimeldeeg en het bevat een zoete laag van appelplakjes. Vergeet niet het af te maken met poedersuiker. Perfect voor bij een kopje koffie of thee.

45 min bereiden

tussendoortje

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Verrukkelijke kruimel appeltaart met walnoten op tafel.

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rest van de vorm in met boter en bestrooi met bloem of paneermeel.
  2. Maak kruimeldeeg van boter, suiker, kaneel, citroenschil, zout en bloem. Dit kan met de keukenmachine of de mixer door alles met elkaar te vermengen. Zorg ervoor dat de kruimels niet te groot zijn.
  3. Hak walnoten met een mes in grove stukjes en roer ze door de kruimels.
  4. Doe lange vingers of biscuits in een plastic zak en maak ze fijn met een deegroller.
  5. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in hele dunne plakjes. Meng ze met het citroensap. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Doe de helft van het kruimeldeeg in de vorm en druk het aan. Verdeel daarover de koekkruimels, vervolgens de plakjes appel en tot slot de rest van het kruimeldeeg.
  7. Bak de taart in de voorverwarmde oven op de 2e richel van onder gedurende 30-40 minuten, tot de taart goudbruin is.
  8. Laat de taart afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appeltaart