Pittige speklapjes uit de oven met honingsaus (speklappen)

Pittige speklapjes uit de oven met honingsaus (speklappen)

Smulweb imageSmulweb

Deze pittige speklapjes uit de oven zijn om te smullen. Het vlees is heerlijk gekruid met sambal, peper en zout. Daarnaast zorgt de honing en chilisaus voor een zoete en pittige smaak. Na 30 minuten in de oven zijn de speklapjes mooi bruin en knapperig.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Pittige speklapjes uit de oven met honingsaus (speklappen) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in.
  2. Bestrooi de speklapjes met peper en zout. Smeer ze in met wat sambal.
  3. Roer de honing en de chilisaus door elkaar. Leg de speklapjes in een ovenschaal. Giet de honing-chilisaus eroverheen.
  4. Bak de speklapjes in het midden van de voorverwarmde oven in circa 30 minuten (afhankelijk van de dikte). De speklapjes moeten af en toe gedraaid worden en moeten lekker bruin en knapperig zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Speklap