Sahnige lauchsuppe ( knoflooksoep )

Sahnige lauchsuppe ( knoflooksoep )

Smulweb imageSmulweb

Een top Duits soepje, de sahnige Lauchsuppe. Runder- of kippenbouillon met gerookt spek, verse knoflook en eventueel pureren. Roer er ten slotte crème fraîche doorheen en breng op smaak!

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Sahnige lauchsuppe ( knoflooksoep ) op tafel.

  1. Maak een krachtige bouillon van rund of kip. Pel de knoflook en snijd een stuk gerookt spek in kleine dobbelstenen.
  2. Verwarm de pan met wat boter of olijfolie en fruit hierin de spek en de knoflook. Zorg ervoor dat de knoflook NIET bruin wordt.
  3. Voeg de runderbouillon toe en laat het geheel 30 minuten trekken op laag vuur.
  4. Eventueel kun je de soep pureren nadat het is getrokken.
  5. Om de soep extra romig te maken, roer je een potje crème fraîche erdoorheen. Laat het geheel nog 5 minuten trekken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep