Tonijnsteak met venkel en sinaasappel

Tonijnsteak met venkel en sinaasappel

Smulweb imageSmulweb

Tonijnsteak met venkel, sinaasappel en gebakken aardappelen. De tonijn is gemarineerd in citroensap, tijm en rozemarijn. Gebakken aardappelen zijn goudbruin en smaken perfect met de tonijn. De venkelgarnituur is heerlijk met sinaasappel, ui, bouillon en peterselie en brengt het geheel tot leven.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Tongfilet

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Tonijnsteak met venkel en sinaasappel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Kook de aardappelen voor en laat ze afkoelen. Snijd ze vervolgens in schijven en meng ze met 1 koffielepel olie, peper, zout en tijm. Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 30 minuten gaar en goudbruin.
  2. Pers het knoflookteentje uit en meng het met het citroensap, de rozemarijn en de peper. Smeer de tonijnfilets aan beide kanten in met het mengsel. Pel en snipper de uien. Maak de venkel schoon en snijd in reepjes.
  3. Fruit de ui en de venkel in een antiaanbakpan in de rest van de olie. Schil de sinaasappel en haal van elk partje de schil af. Voeg de gefileerde partjes toe aan het venkelmengsel. Voeg de suiker en de bouillon toe en laat het aan de kook komen. Voeg de peterselie toe aan het venkelmengsel en breng op smaak met peper, zout en een scheutje witte wijn. Laat op een zacht vuurtje ca. 10 minuten sudderen.
  4. Verhit een grillpan. Rooster de tonijn aan beide kanten in 4 à 8 minuten (afhankelijk van de dikte) bruin van buiten en rood van binnen.
  5. Serveer de tonijn met de venkelgarnituur en de gebakken aardappelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Fruit Venkel Sinaasappel