Puree van zoete aardappel (z amerika)

Puree van zoete aardappel (z amerika)

Smulweb imageSmulweb

Deze romige puree van zoete aardappel is een bijgerecht dat altijd goed is. Op smaak gebracht met nootmuskaat en knoflookpoeder. Een heerlijke variatie op de standaard aardappelpuree.

25 min bereiden

bijgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Puree van zoete aardappel (z amerika) op tafel.

  1. Was, schil en snijd de aardappelen in blokjes. Doe ze in een grote pan met koud water en breng het aan de kook. Kook ze ongeveer 25 minuten.
  2. Verhit ondertussen de boter in een kleine pan en verwarm de melk, maar laat het niet koken.
  3. Giet de aardappelen af en zet de pan terug op een gematigd vuur. Stoom de aardappelen om het teveel aan water te laten ontsnappen, blijf constant roeren, ongeveer 1 minuut.
  4. Voeg de gesmolten boter en melk, nootmuskaat, knoflookpoeder, zout en peper toe aan de aardappelen
  5. Klop alles met een mixer of foodprocessor tot een gladde, luchtige puree. Roer de puree nogmaals met een pollepel om er zeker van te zijn dat er geen klontjes meer zijn. Breng op smaak met zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Zoete aardappelen Zuurkool Zoete aardappel puree